Brambory se
zeleninou a masem pečené v balíčcích z alobalu
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Pro 4 osoby: 8 brambor, 2 papriky, 2 cibule, 1 palička česneku, 12 žampionů, 1
klobáska (u nás valašská, spolu s žampiony pustí dost šťávy, což je žádoucí),
1-2 kuřecí řízky, sýr... (anebo co jiného se doma najde, podle sezóny a vlastní
chuti), příp. všeho větší množství, nezbude tak jako tak
POSTUP PŘÍPRAVY
Šťavnatější a bezpracnější verze našeho oblíbeného pečeného jídla (jindy zas
peču na plechu):
1. Vše nakrájet na menší kousky, osolit, okořenit, omastit olejem.
2. Z role alobalu utrhnout 4 kusy velikosti pečicího plechu.
3. Všechny suroviny kromě sýra rozdělit do balíčků, brambory dolů, maso nahoru.
4. Utrhnout další 4 kusy alobalu, balíčky zabalit i shora a přenést na plech.
5. Upéct na 180-200 stupňů cca 3/4 hodiny, dokud se obsah krásně nepropeče a
nezměkne.
6. Odkrýt horní kusy alobalu, poklást plátky sýra a ještě krátce zapéct.
|