5minutové recepty


Brambory se zeleninou a masem pečené v balíčcích z alobalu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pro 4 osoby:
8 brambor,
2 papriky,
2 cibule,
1 palička česneku,
12 žampionů,
1 klobáska (u nás valašská, spolu s žampiony pustí dost šťávy, což je žádoucí),
1-2 kuřecí řízky,
sýr... (anebo co jiného se doma najde, podle sezóny a vlastní chuti), příp. všeho větší množství, nezbude tak jako tak

POSTUP PŘÍPRAVY

Šťavnatější a bezpracnější verze našeho oblíbeného pečeného jídla (jindy zas peču na plechu):

1. Vše nakrájet na menší kousky, osolit, okořenit, omastit olejem.
2. Z role alobalu utrhnout 4 kusy velikosti pečicího plechu.
3. Všechny suroviny kromě sýra rozdělit do balíčků, brambory dolů, maso nahoru.
4. Utrhnout další 4 kusy alobalu, balíčky zabalit i shora a přenést na plech.
5. Upéct na 180-200 stupňů cca 3/4 hodiny, dokud se obsah krásně nepropeče a nezměkne.
6. Odkrýt horní kusy alobalu, poklást plátky sýra a ještě krátce zapéct.



„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ Jan Werich