5minutové recepty |
|
|
CHLEBÁNKY ZE ZBYLÝCH BRAMBOR
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4-5 vařených brambor – nejlépe z předešlého dne, POSTUP PŘÍPRAVY Do mísy nastrouhat brambory-vařené, vychladlé, přidat mouku, sůl, vodu a kvásek,nebo sušené droždí...pořádně propracovat a nechat na teplém místě dát na pomoučněný vál, utvořit malé bochánky asi o velikosti dlaně. Bochánky potírám před pečením vodou,nebo vodou s mlékem...péci na pečícím papíru-ve vyhřáté troubě asi při 190 stupních cca 15 minut – do mírného zezlátnutí... je to možnost jak využít a nevyhodit brambory z předešlého dne, nen to až taková bomba,ale je to chutné a zdravější, než klasické rohlíky......děti je mají velice rádi se salámem, sýrem i čínským zelím...
|