5minutové recepty


CHLEBÁNKY ZE ZBYLÝCH BRAMBOR

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4-5 vařených brambor – nejlépe z předešlého dne,
600 g hladké mouky,
1 kostka droždí,nebo 1 sáček sušeného droždí
lžičenka soli
asi 200 ml vlažné vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mísy nastrouhat brambory-vařené, vychladlé, přidat mouku, sůl, vodu a kvásek,nebo sušené droždí...pořádně propracovat a nechat na teplém místě dát na pomoučněný vál, utvořit malé bochánky asi o velikosti dlaně. Bochánky potírám před pečením vodou,nebo vodou s mlékem...péci na pečícím papíru-ve vyhřáté troubě asi při 190 stupních cca 15 minut – do mírného zezlátnutí...

je to možnost jak využít a nevyhodit brambory z předešlého dne, nen to až taková bomba,ale je to chutné a zdravější, než klasické rohlíky......děti je mají velice rádi se salámem, sýrem i čínským zelím...



„Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec.“ Jan Werich