5minutové recepty


KRUPICOVÉ "BOSÁKY" S UZENÝM

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na přibližně 20ks:
0,5 litru vody,
6 lžic oleje,
sůl nebo nějaká ta vegeta podle chuti,
0,25 litru hrubé krupice,
uzené (aspoň 20 dkg)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vodu s olejem a se solí přivedeme k varu. Stáhneme na nejslabší plamen a vsypeme krupici - za stálého míchání. Pokračujeme v míchání, dokud se neutvoří jednolitá koule (2-3 minutky), která se nelepí k nádobí (prostě – v podstatě odpalované těsto :o)). Nadrobno nakrájené uzené opečeme na pánvi a vmícháme do těsta. Velkou lžící pak vykrajujeme knedlíčky, které zprudka opečeme - nejlépe na voňavém tuku po uzeném - a lehce poprášíme paprikou. Nebo uzené nemícháme do těsta, ale nasypeme nahoru na knedlíky.. Podáváme se zelím kyselým!

Celé to netrvá ani čtvrthodinu (pokud je zelí připravené předem) a je to dobrotka veliká..



„Proti hluposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá!“ Jan Werich