5minutové recepty


Plněná roláda z mletého masa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mleté maso,
alespoň tři druhy salámu (já dávám: šunku 20dkg, salám se zeleninou 20dkg a anglickou slaninu 15 dkg),
červenou a žlutou papriku
nivu
hořčici,
někdy přidávám i párek

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté maso si ochuťte, jak jste zvyklé. Já přidávám rohlík trochu namočený v mléce (nyní jsem vyzkoušela místo rohlíku strouhanku a řekla bych, že je to lepší !), dvě vejce, malou na drobno nakrájenou cibuli, česnekové grilovací koření a sůl.

Připravené maso si rozprostřete na alobal potřený olejem (cca 1 cm), potřeme hořčicí a poklademe salámem, šunkou, slaninou, paprikami a nivou.

Zabalíme, položíme na plech, podlijeme vodou a pečeme. Před dopečením roztrhneme nahoře alobal a necháme povrch zezlátnout.

Při pečení nezapomeňte dále podlévat!!!

Nebo si to můžete dát do ledničky připravené na druhý den, jako já (v tom případě to, ale nepodlívejte hned, ale až to budete dávat druhý den do trouby).



„Nejkrásnější ze všech tajemství je být géniem a vědět to jen sám.“ Mark Twain