5minutové recepty


Řezy KARAMELKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g polohr. mouky,
4 vejce,
150 g mouč.cukru,
4 lžíce teplé až horké vody.
Na povrch:
1 marmeláda či džem,
cca 1,5 balíčku piškotů,
rum+voda (cca 1 dcl v poměru 1:1),
čokoládová poleva ( či čokoláda na vaření+kousek 100% tuku ).
Krém:
1 Salko,
1 tvaroh a kostka másla (nejraději na to používám Zl.Hanou nebo podobná másla)
Na pečení:
tuk a hr.mouka na vysypání plechu či peč.papír.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejlépe den před návštěvou si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slaz.kond.mléka dáme do vody a cca 2 hoďky vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou), v téže vodě pak necháme vychládnout. Vychládlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.

Nebo: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.

Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše optrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč.papír a upečeme. NEBO může použít svůj oblíbený recept na korpus řezů či koláče.

Vychládlý korpus potřeme silněji marmeládou či džemem, poklademe piškoty, které jsme smočili ve vodě s rumem (1:1). Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chcete mít povch dvoubarevný jak já, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo.

Dáme ztuhnout do lednice a dobře uschováme



„Zamilovat se do sebe - to je románek na celý život.“ Oscar Wilde