5minutové recepty


ŠŤOUCHANÁ BUCHTA - rychlá, výborná !!!

Šťouchaná buchta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

MOUČNÍK:
35 dkg polohrubé mouky,
12-15 dkg cukru,
1 prášek do pečiva,
12 dkg rozpuštěné Hery,
2 vejce,
2 lžíce oleje,
3/4 hrnku mléka,
špetička soli.

POLEVA:
18 dkg másla nebo Hery,
4 lžíce rumu,
3 lžíce horké vody,
20-25 dkg práškového cukru,
4 dkg kakaa.

POSTUP PŘÍPRAVY

MOUČNÍK - mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".

POLEVA - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.

Polevu necháme chvíli schladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.

Tahle buchťajda je strašně moc dobrá a hlavně - SUPERRYCHLÁ a vhodná pro předem neohlášené návštěvy ( všechny ingredience má většina z nás doma pořád ).



„O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak.“ Jan Werich